31
03/2023

На празник, като на празник… На 10 годишен юбилей, като на 10 годишен юбилей…
И както повелява традицията – раздават се подаръци, в нашия случай награди.
Тази година по случай 10 годишнината от основаването на нашия любим Фотосалон Пловдив, в наградния фонд се включи един от медийните ни партньори – скромно, но от сърце. И като се заговорихме, оказа се че техният подарък също е по повод 10 годишнина – няма шега, а просто хубаво случайно съвпадение.

За това решихме, че е добър повод да ви представим поощрителната награда, която ще отиде при един от българските автори участвали в юбилейното издание на салона:
Първата авторска книга на Иван Масларов-Джъмбо от Фото Кафе –
„Влез в студиото: Първи стъпки“.

10th_Plovdiv_2023_banner_Photo_Cafe_1200x800

Книгата „Влез в студиото: Първи стъпки“ е базирана на дългогодишен опит на автора в областта на студийната фотография и продажбата на осветление. Съдържанието е ориентирано към всички онези, които имат желание да се занимават със студийна фотография и искат да обзаведат студиото си. Оказва се, че това не винаги е лека задача, която често е съпътствана от редица въпроси за подходящото оборудване.
За всички тях авторът се е постарал да поднесе информацията в книгата на достъпен език, без сложна терминология и често в типичния за Джъмбо шеговит стил.
В книгата ще може да прочетете за различните актуални типове осветление, за това как да боравите с него и най-вече как да накарате осветлението да рисува, както искате. Има съвети, как да изберете помещението за бъдещото си студио, какво трябва за да го оборудвате, да работите безопасно и комфортно. Ще откриете и някои основни познания за цвета и техниката с която снимате, как да работите със светломер, защо да калибрирате монитора си, как да работите с цветни таблици и сива карта, както и как рисуват най-разпространените аксесоари/модификатори за контролиране на светлина.
И още много от практическия опит на автора, събрани в 12 глави, 300 страници и не малко заснети примери.

Ето какво казва и самият автор за книгата си:
Фотографията буквално означава „светлопис“, а от фотографа зависи каква светлинна четка да избере за своята творческа визия. Възможността да моделирате със светлина, ще ви донесе безброй приятни часове в студиото. На Добър час на юбилейното издание на салона! На всички участници – много вдъхновение и успехи, и както често посвещаваме в книгата „Бъдете светлописци с въображение. Първите стъпки често са трудни, но оставят най-трайни следи!“

Book_studio_cover

Book_studio_cover2

За повече информация относно книгата, както и формуляр за заявка, посетете сайта на Фото Кафе:

Photo_Cafe_logo