Здравейте приятели,
Лятото е дълго и горещо, и за да се разведрим взаимно, Ви каним в един, леко шеговит конкурс (не по правилата на FIAP и НСФА) с който искаме да Ви усмихнем и да си спомним за миговете, които ни свързват. Tой е нашето пожелание за много нови мигове, които ни предстоят…
Ето “правилата” на нашия КОНКУРС

Пловдив Фото Портрет – Шега

РЕГЛАМЕНТ:
1. Участието е безплатно
и може да участва всеки.

2. Тема – Портрет (може и групов) или автопортрет.
Подсказка – в кадърите е добре да присъства някакъв детайл свързан с Първи или Втори МФС Пловдив, или да са правени по време на нашите изложби, които от първата изложба през м. май 2014 до крайния срок за участие в конкурса ще са общо16. За да помогнем на някои, които биха желали да участват, но не са били на някое от събитията ни, ще подскажем, че предстоят изложби “Избрано” от МФС Пловдив 2015. В ММЦ Приморско от 5 до 13.09. (Фотоваканция 2015), в Кърджали от 2 до 17.10. (Арт галерия “Кръг”), в Плевен в Художествена Галерия Илия Бешковот 30.10. до 13.11. и в Габрово в Художествена Галерия Христо Цокев от 17.11. до средата на декември.

3. Техника - без ограничения!
Фотоапарат, телефон, таблет или друг фото процес.
Допуска се фото монтаж и обработка с фото обработващ софтуер.

4. Изисквания към файловете:
До 4 фотографии (в RGB цвят) с максимален размер 1000 рх. по широката страна, изпратени на: info@photosalon-plovdiv.com
Молим, при изпращането на мейла да напишете Име и Фамилия (може да добавите име на фейсбук профил или друг никнейм, ако желаете) и телефон за връзка. Добре е фотографиите Ви да имат имена и файловете с които участвате да имат и по-висока резолюция. Някои от тях могат да бъдат изискани от нас допълнително, в случай на включване в селекция за копиране и показване в изложба.

5. Краен срок08.11.2015

НОВ КРАЕН СРОК – 29.11.2015

6. Награди: - Седемте най-добри фотографии (от 7 автора) ще получат:

6.1. ГОЛЯМА НАГРАДА
Преносим външен хард диск 1TBBig_prize
и 6 безплатни участия в III МФС Пловдив 2016!
6.2. ПЪРВА – един ваучер за участие в 5 раздела
6.3. ВТОРА – два ваучера за участие в 4 раздела
6.4. ТРЕТА – три ваучера за участие в 3 раздела

7. Журиране:
Етап 1 – Гласуване на фейсбук страницата Plovdiv Photo Portrait – Joke. Маркирайте с Like (Харесва ми) фотографиите, ваши фаворити от 08 до 15.11. през първата седмица на декември.
Етап 2 – Фотографиите събрали най-много харесвания, ще бъдат оценяни с точкова система от 3 членно жури в състав: Председател – Генчо Петков, AFIAP и членове – фотографите Гриша Григоров и Стоян Илиев. Заради субективния и манипулируем рейтинг, който може да се натрупа в онлайн гласуване тип “Like”, журито си запазва правото да номинира и свои фаворити от постъпилите кадри,
от които да бъдат избрани и някои победители! Оценките и решението на журито не подлежат на обжалване. Журито и организаторите нямат право на участие. Наградените ще бъдат публикувани в края на годината.

Самото изпращане на фотографиите се приема за декларация за авторство на името на подателя. Авторът е съгласен творбите с които участва, да се използват само за рекламиране и популяризиране на МФС Пловдив, както и в случай на отпечатването и показването им в придружаваща изложба.

Послепис:
За да ви насочим в настроението на идеята за този конкурс сме подбрали 3 фотографии, които ни вдъхновиха. Автор на фотографиите е Гриша Григоров. За всички чуждестранни участници, които не са посетили нито една от 16-те ни изложби, можем само да подскажем, че ще приемем всяка фото креативност и оригиналност свързана с МФС Пловдив.