21
04/2018

Вече стана традиция един от най-добрите ни партньори, ДАН Травел ЕООД, да връчват една голяма, специална награда в Тематичния раздел МОЯТ ГРАД! В четвъртото издание през 2017 година, Ваучера за туристически услуги на стойност 500€ зарадва фотограф от Франция – Жан Бьоланджер, EFIAP/B–PPSA.

За съжаление той бе възпрепятстван да дойде за церемонията и да си го получи. Започнахме една кратка, но много приятна кореспонденция с него. След като му открихме уникалните възможности за интересен тур из нашия град той прие ваучерът и с много усмивки бе посрешнат от нас и Дан Травъл в Пловдив. Ние, като любезни домакини и организатори му изработихме персонална идентификационна карта (бадж) с който да бъде допускан навсякъде където е възможно, като специален гост на града.

Jean_Boulanger_badge_face_sТой го прие с усмивка и с нескрито вълнение и удоволствие той усвои наградата си по предназначение – Дан Травъл му бяха направили една чудесна и богата програма за престоя и му подариха това запомнящо се пътуване из любимия ни Пловдив.

Ето и неговият очарователен разказ:

През 2017 г. пловдивският конкурс беше един от онези, в които участвам от години по целия свят. Аз съм свикнал да имам приети фотографии, както и почетни дипломи, дори бронзови, сребърни или златни медали, но далеч не съм очкавал, че мога да спечеля специалната награда, предложена от Дан Травъл.
Спомням си, че когато получих добрата новина и покана да дойда в Пловдив за церемонията по откриването и награждаването, че вече бях ангажиран с фотосесия в Прованс (Южна Франция) за снимки с лавандулови полета. Тогава не знаех, че България е първият производител на лавандула!
С помощта на Антон Савов и Пламен Петров, служител на Дан Травъл, успяхме да определим друга (удобна за мен) дата за първото ми пътуване в България. Решихме да бъде през септември.
От моето пристигане в София до моето заминаване имах тяхната помощ и съдействие за всичко. Посетих града в Деня на независимостта и имах личен гид – много добър човек. Имах възможността да направя необикновени снимки. Посетих стария град, както и древните паметници. Бях поканен да открия българската музика и танци в приятно шоу в типичен български ресторант. Вкусих местните вина и храна и ги оцених. Нямах време да посетя околностите на Пловдив, защото поисках кратък престой и в София, за да имам няколко аспекта и от българската столица. Околностите на Пловдив ще останат за следващия ми престой, тъй като оцених хората, архитектурата и историята.
Пловдив ще бъде европейската столица през 2019 г., защо не?
Тази година 2018, ние Ви представяме нови снимки и ще се радвам да продължа да го правя и през следващите години.

А в слайдера по-долу ще видите и няколко от кадрите, които бяха заснети от Г-н Бьоланджер по време на фотопътешествието му в Пловдив.